Chili katasztrófa

2010. november 22.


Az elmúlt egy hónapban beütött sorra a chili katasztrófa, úgyhogy nem nagyon volt miről írnom. Tulajdonképpen most sincs, csak összefoglalom a helyzetet, hogy a blog tavaszig ne süllyedjen el :)
Szóval, először ugye jöttek a tetvek, a többség túlélte, de aztán a szép nagy, erős Jalapeno palánták mégis megadták magukat. Aztán fogta magát a Numex Big Jim is, és érzékeny búcsút mondott földi chili létének. Majd sorra jöttek a többiek, elkezdtek elszáradni, majd vége. Ami megmaradt, az sem járt jobban: elképzelésem sincs, hogyan, de egyik nap kinyílt a konyhaablak (a nagy chili szellem lehetett), és lesöpörte a párkányon lévő összes maradék chilit, ami azért is végződött rosszul, mert előző nap eresztettek gyökeret, így ebbe a kis manőverbe belehaltak szinte mind. Ami még versenyben van (bár előreláthatólag nem sokáig): három habanero palánta, egy numex twiligt (azt hiszem). Ennyi. A fénycsövön még gondolkodom, nem tudom, van-e értelme, lévén, hogy a négy palántából kettő levelei elkezdtek szépen zsugorodni. Vagyis az első év próbálkozásai részemről katasztrofálisak voltak, folyt köv valószínűleg januárban.
A jó hír viszont az, hogy megközelítőleg 30 féle magot sikerült csak chiliből beszereznem, így lesz mivel kísérletezni :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése